Louisiana duket për të rritur tregtinë e saj Kina

Shtyjnë ekspertizë në vaj, prodhimit kimik dhe duke kërkuar përpara për të aviacionit dhe hapësirës ajrore
Louisiana dëshiron të vë baste të njëpasnjëshme forta të saj me naftë dhe gaz natyror dhe prodhimit kimik në lidhjet e zgjeruara tregtare me Kinën, sipas zyrtarit të lartë të shtetit të zhvillimit ekonomik.
Don Pierson u emërua sekretar i Zhvillimit Ekonomik Luiziana, kur John Bel Edwards u bë guvernator në janar. Pierson tha se shteti synon të ndërtojë në industritë e saj tradicionale - të energjisë dhe prodhimit kimike, pylltari dhe prodhimit.
"Ne jemi gjithashtu të sigurt për të përqafuar mundësitë e ardhshme në aviacionit dhe hapësirës ajrore, IT dhe Administrimit të Ujërave," tha ai në një intervistë në Nju Jork të martën.
Tregtia midis Luiziana dhe Kinës ka qenë i lulëzuar. Që nga viti 2008, Luiziana ka renditet e para në SHBA në investimeve të huaja direkte për frymë, dhe kompanitë kineze kanë luajtur një pjesë të madhe.
Kina është investitori i dytë më i madh në Luiziana.
Louisiana duket për të rritur tregtinë e saj Kina
Kina përfaqëson tregun e lartë të eksportit Louisiana-së, me më shumë se 8.6 miliardë $ në eksportet në vitin 2014, duke u renditur Luiziana nr 4 mes nesh deklaron në eksportet në kontinent.
Pierson tha se ka dy fusha që duket të jetë veçanërisht premtuese për zgjerimin e tregtisë midis shtetit dhe Kinës. Një është prodhuar feedstock kimik si metanoli, e cila është e nevojshme për prodhimin e produkteve kimike.
Një tjetër përfshin prodhimin e gazit të lëngshëm natyror, ose GNL, e cila është krijuar kur gazi natyror është ftohur në minus 259 gradë Fahrenheit.
Në vitin 2014, Louisiana siguruar një investim prej 1850000000 $ nga Shandong Yuhuang Chemical Co për të zhvilluar një fabrikë metanol në St James Parish Luiziana. Objektit, i cili pritet të krijojë 400 vende pune të përhershme dhe rreth 2,000 vende pune të përkohshme të ndërtimit, është në ndërtim e sipër.
"Ne parashikojmë se do të vijë në përputhje dhe të fillojë prodhimin në vitin 2017," shtoi ai.
Ndërsa çmimet e ulëta të naftës dhe të gazit natyror të pengojë prodhimin e energjisë e shtetit, çmimet janë një nxitje për biznesin kimike.
"Rënia e çmimeve të naftës ka goditur disa zona të Luiziana vështirë, pasi ne jemi numri dy prodhues të naftës dhe gazit natyror në SHBA," tha Pierson.
"Por çmimet e ulëta gjithashtu të krijojë një mundësi, sepse nafta dhe gazi janë feedstock për prodhimin kimik dhe janë përdorur edhe në pushtet të objektit që prodhon feedstock."
Ekonomia në rritje e Kinës do të kërkojë feedstock për produktet kimike, dhe vendndodhjen strategjike Ilinoisit në anën Gjirin e Meksikës do të bëjë të lehtë për firmat kineze për të vendosur prodhimin në shtetet dhe pastaj të transportuar produktin përsëri në Kinë nëpërmjet rrjetit të tubacionit të shtetit ose nga një prej porteve të saj, tha Pierson.
Sistemi port Luiziana është ndër më të madhe në botë, me 27 deepwater dhe cekët-projekt portet.


Ora Post: Jun-26-2018

WhatsApp Online Chat!