Глобална резервоар садот во 2017 година

глобалната резервоарот сад флота се состои од голем број на видови, вклучувајќи резервоарот резервоари за течности, течни гасови, прав, swap тенкови и промоции. Резервоари под 20ft должина, како што се оние кои се типични за нафта индустрија не се вклучени во ова истражување. сад резервоарот е високо регулиран и се бара да ги исполнат строгите стандарди на работење, вклучувајќи ги и законските периодична инспекција и обновување на сертификација тест. Сепак, не постои глобален регистар на контејнери резервоарот. Податоци мора да бидат собрани од страна на систематски бара сопствениците резервоарот и операторите да им обезбеди броеви компанија флота и производители да го пријавите ново производство. Онаму каде што не е предвидено фирма податоци, ова истражување дава проценки врз основа на интернет истражување и консултации со претставниците на искусни индустрија. Објавените бројки се евидентираат како примени или, во случај на топ листите во рамките на извештајот, како резултат на процентот пресметка на податоци. Тоа не е наменет да се сугерира дека пресметано бројките се точни за точен број. Читателите треба да се заокружи, или долу, како што се бара.

 Изнајмени огласи флота не се вклучени во бројките на вкупната индустрија парк, освен за релативно малку проценува акции, кои се неактивен. Билансот на "за закуп" резервоари обично се очекува да бидат изнајмени на оператори (65%) и шпедитерите и други корисници на резервоарот (35%). Овој процент може да варира во зависност од компанијата за лизинг во согласност со пазарните нивните предности и цели, но е проценета просек. Трендот е за поголем дел под закуп на операторите, туку и за конзистентност со претходните истражувања процентот дефект останува непроменет. 

  Каде што постои тренд на ангажирање резервоарот логистика на операторите резервоарот, останува една флота од тенкови под директна контрола на шпедитерите и други. Испраќачот (исто така познати како производители или испраќачи) флота и другите се предизвик за да се процени, бидејќи на голем број на шпедитерите и други во целиот свет. Тоа е особено тешко да се состави список на испраќачот во сопственост на резервоарот контејнери, бидејќи сопственоста резервоарот е релативно мал дел од нивната основна дејност и - како резултат - флота бројки не се слободно достапни. Ова исто така важи и за другите корисници на резервоарот - како што се превозот линии, воените власти, железници, нафтени компании, рударската индустрија и Кина на домашниот пазар. Проценките на 

вкупно "другите" се вклучени во истражувањето. 

  Како резултат на овој тренд да нарачува услуги резервоарот логистика се проценува дека на испраќачот и други сопственост флота е статична. Оператори може да обезбеди логистички услуги за испраќачот сопственост тенкови, но тенкови не се вклучени како тенкови оператор за потребите на ова истражување. Се проценува дека во просек околу 35% од вкупниот возен парк лизинг компанијата е изнајмена директно на шпедитерите и други. Во Анкета 2013 беше проценето дека шпедитерите и другите можат да ги поседувате, во просек, за ист број на тенкови, кои се изнајмени во нивната флота. Овој број останува непроменет во 2016 премер и во претходните години. Корисниците на истражување да се направи корекција за да одговараат на нивните потреби. Повеќе информации за методологијата се дава како објаснување придружните табели и слики. 


Време на мислењето: Мај-28-2018

WhatsApp Онлајн Chat!